One World la școală

One World Romania la Școală este programul educațional al Asociației One World Romania. Acest program își propune să introducă filmul documentar și discuția despre drepturile omului în liceele din România, prin activități destinate elevilor și profesorilor.

One World Romania la Școală pentru profesori urmărește pregătirea și susținerea profesorilor care sunt interesați să integreze filme documentare în activitatea didactică conform curriculumului școlar, prin intermediul unor ateliere și materiale educaționale. Acestea au loc în diferite orașe din țară, fiind deschise profesorilor de orice disciplină care sunt interesați să dezbată alături de elevi pe teme legate de drepturile omului. De asemenea, One World Romania la Școală pune la dispoziția profesorilor resurse educaționale adaptate la filmele pe diverse subiecte selectate special în acest scop.

One World Romania la Școală pentru elevi are ca scop încurajarea și susținerea Cluburilor de film organizate de liceeni ca activitate extra-curriculară și implicarea lor în proiectele asociației, ca voluntari și în Juriul Liceenilor la festivalul One World Romania.

Cluburile de film sunt mai mult decât proiecții regulate de documentare. După fiecare film, elevii pot avea discuții cu invitați specializați pe subiectul documentarului. Liceeni sunt cei care caută și invită oaspeți în acest sens, iar coordonatorul cluburilor îi poate ajuta să găsească persoana potrivită. Obiectivele principale ale acestor cluburi sunt de a folosi metode non-formale în educarea tinerilor cu privire la probleme de actualitate, de a-i informa cu privire la drepturile omului și de a le oferi oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de a prezenta, organiza și interacționa într-un mod constructiv. Pe parcursul anului, pregătim multe alte activități pentru liceenii din România.

În paralel, organizăm proiecții în școli cu regizori, producători, invitați din societatea civilă, artiști, diplomați, istorici, activiști și experți din diferite domenii. Avem proiecții dedicate elevilor în cadrul Festivalului internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania și în proiectul luna.doc.


Urmăriți-ne pe Facebook