Asociația One World Romania

Înfiinţată în 2009, Asociaţia One World Romania organizează singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România. Festivalul a luat naștere în București în 2008, la inițiativa Centrului Ceh București, în parteneriat cu One World Praga, festival de film documentar dedicat drepturilor omului înființat de Václav Havel în 1999. Începând din 2009 One World Romania este organizat de asociația cu același nume, având un program complet independent de festivalul din Praga.

Anual în luna martie, festivalul aduce în premieră în București peste 40 de filme documentare actuale și provoacă publicul la dezbateri împreună cu invitații festivalului. În afara acestui eveniment, Asociația organizează de-a lungul anului diferite ecouri ale festivalului, proiectând astfel în premieră o parte din filme documentare în alte orașe din țară. Prin proiectul SAHIA, demarat în 2013, One World Romania contribuie la protejarea și recuperarea patrimoniului cultural, iar prin proiectul KineDok ajută dezvoltarea distribuției alternative de documentare creative. În 2012 One World Romania a devenit primul festival din România care a lansat o colecție de DVD-uri iar în prezent colecția însumează 15 titluri.

Pentru a afla mai multe despre activitățile și proiectele asociației, vizitați site-ul oneworld.ro.

De-a lungul anilor, Asociația a organizat mai multe evenimente și ateliere dedicate profesorilor și elevilor de liceu. Proiectul pilot One World Romania la Școală a fost realizat în 2014 cu sprijinul Ambasadei Republicii Cehe la București și CEZ Group, împreună cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Anul 2015 marchează debutul programul One World Romania la Școală în parteneriat cu Romanian American Foundation și susținut de CEZ Group, cu o echipă nouă, o platformă educațională și evenimente dedicate elevilor și profesorilor pe tot parcursul anului.

Login