Încep înscrierile la primul training intensiv de utilizare a filmelor documentare ca instrument educațional

Între 2 și 4 martie 2018 invităm profesorii de Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, științe sociale, Educație Vizuală și limbi străine din ciclul liceal din toată țara la primul training intensiv de utilizare a filmului documentar în educație. Trainingul va avea loc în zona Brașov și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Profesorii participanți vor primi o diplomă de participare.

Mai mult...

Matinee pentru elevi și profesori la One World Romania 11

Pe durata festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania, elevii și profesorii de liceu sunt așteptați la Cinema Eforie pentru proiecțiile celor mai recente documentare. Tema care reunește filmele selectate pentru adolescenți la festivalul de anul acesta este educația, din mai multe perspective. De la educația sexuală la sisteme alternative, de la drepturile femeilor, până la cele ale refugiaților, de la educația civică la cea filozofică, fiecare film poate reprezenta o lecție specială pentru oricare dintre noi. 

Mai mult...

OWR - altfel de festival | 19-22 aprilie 2016

OWR – Altfel de Festival este un festival de filme documentare organizat de elevii coordonatori ai cluburilor de film One World Romania la Școală din 8 licee diferite. Festivalul va avea loc în cadrul săptămânii Școala Altfel. Desfășurat în perioada 19 - 22 aprilie 2016 în sala de festivități a Colegiului Național „Matei Basarab”, acesta este dedicat tuturor elevilor și profesorilor din liceele colaboratoare. Ideea de a organiza festivalul a luat naștere în urma unor ample dezbateri între elevii coordonatori de cluburi de film din liceele bucureștene, care au ales 6 filme documentare pe diferite teme, prezentând realități cotidiene și povești cu și despre tineri din toată lumea. Filmele documentare fac parte din selecția celei de-a 9-a ediții a Festivalului internațional de documentar și drepturile omului One World Romania 2016.

Mai mult...

Start la înscrieri pentru luna.doc#3

LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee a ajuns la a treia ediție, tema acestui an fiind reciclarea creativă a materialelor considerate nefolositoare.

Între 14 noiembrie și 14 decembrie vor avea loc proiecții de film dedicate elevilor și profesorilor. Sub moto-ul ”Cycle. Recycle. Upcycle”, proiecțiile vor fi urmate de discuții cu specialiști și de ateliere practice, în care elevii vor lucra cu designeri pentru a crea noi obiecte pornind de la materiale pe care nu le mai folosim.

Mai mult...

Ateliere de utilizare a filmelor documentare pentru profesori

Miercuri, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, vor debuta atelierele de utilizarea filmului documentar ca instrument didactic organizate de One World Romania la Școală. Primul astfel de atelier va fi organizat la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, având ca punct de pornire filmul documentar ”Pașaport de Germania”, care spune povestea celui mai amplu negoț de oameni din Europa secolului XX: vânzarea organizată, sistematică a întregii populații germane din România către Republica Federală Germania.

Mai mult...

Filme documentare la curte

Pe timpul verii, programul educațional se mută din școli și licee în curțile oamenilor și alte spații alternative dispuse să găzduiască proiecții de filme documentare dedicate tinerilor. Joi, 9 iunie, a avut loc prima proiecție din seria Documentare la Curte, proiectul de vară al One World Romania la Școală.

Mai mult...

Juriul liceenilor la One World Romania

 Vrei să faci parte din juriul liceenilor? Scrie un eseu de maxim 500 de cuvinte pe tema ”Portret în viitor: Europa” și te invităm ca jurat la Festivalul One World România! Ai ocazia să vezi în premieră cele mai noi filme documentare, să discuți cu regizorii, să votezi pentru cel mai bun film și să înmânezi premiul câștigătorului la festivitatea de închidere. Pentru mai multe detalii, citește, cu atenție, până la capăt.  

Mai mult...

Login