One World Romania la Școală

One World Romania la Școală este programul educațional al Asociației One World Romania, care reunește o serie de inițiative adresate profesorilor și elevilor și care are ca scop încurajarea folosirii la scara largă a filmului documentar ca instrument educațional și introducerea discuțiilor despre drepturile omului în școlile din România, pornind de la subiectele prezentate în filmele pe care le punem la dispoziție.

Activitățile One World Romania la Școală:

Începând din 2015 până în prezent, programul One World Romania la Școală este desfășurat în parteneriat cu Romanian American Foundation și susținut de CEZ Group.

Înfiinţată în 2009, Asociaţia One World Romania organizează anual festivalul cu același nume, singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România.

În afara acestui eveniment, asociația organizează de-a lungul anului diferite ecouri ale festivalului, proiectând astfel în premieră o parte din filme documentare în alte orașe din țară. Prin proiectul Sahia Vintage, demarat în 2013, One World Romania contribuie la protejarea și recuperarea patrimoniului cultural, iar prin proiectul KineDok ajută dezvoltarea distribuției alternative de documentare creative.

 

Login