Deschidem înscrierile pentru luna.doc #5

luna.doc, o lună de filme documentare în licee, a ajuns la cea de-a cincea ediție. În noiembrie și decembrie 2018, vom străbate țara cu documentare menite să deschidă discuții despre drepturile femeilor din România și nu numai.

Mai mult...

Matinee pentru elevi și profesori la One World Romania 11

Pe durata festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania, elevii și profesorii de liceu sunt așteptați la Cinema Eforie pentru proiecțiile celor mai recente documentare. Tema care reunește filmele selectate pentru adolescenți la festivalul de anul acesta este educația, din mai multe perspective. De la educația sexuală la sisteme alternative, de la drepturile femeilor, până la cele ale refugiaților, de la educația civică la cea filozofică, fiecare film poate reprezenta o lecție specială pentru oricare dintre noi. 

Mai mult...

Încep înscrierile la primul training intensiv de utilizare a filmelor documentare ca instrument educațional

Între 2 și 4 martie 2018 invităm profesorii de Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, științe sociale, Educație Vizuală și limbi străine din ciclul liceal din toată țara la primul training intensiv de utilizare a filmului documentar în educație. Trainingul va avea loc în zona Brașov și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Profesorii participanți vor primi o diplomă de participare.

Mai mult...

Deschidem înscrierile pentru Juriul Liceenilor

 Vino în Juriul liceenilor la One World Romania 11! Vei avea ocazia să vezi în premieră cele mai noi filme documentare, să discuți cu regizorii, să votezi pentru cel mai bun film și să înmânezi premiul câștigătorului la festivitatea de închidere. Pentru mai multe detalii, citește, cu atenție, până la capăt. 

Mai mult...

Start la înscrieri pentru LUNA.DOC#3

LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee a ajuns la a treia ediție, tema acestui an fiind reciclarea creativă a materialelor considerate nefolositoare.

Mai mult...

Baba oarba

Baba oarba - a doua săptămână a festivalului AdDOC este în plină desfășurare.
Pentru liceeni, săptămâna a început cu filme documentare. Adolescenții din mai multe orașe au avut ocazia de a viziona și de a discuta alături de regizori de film subiecte relevante pentru societatea de azi, cum ar fi starea agriculturii sau corupția din perioada de tranziție. Toate acestea în cadrul primului festival de filme documentare organizat de liceeni, AdDOC.

Mai mult...

  • 1
  • 2

Login