Juriul liceenilor la One World Romania

 Vrei să faci parte din juriul liceenilor? Scrie un eseu de maxim 500 de cuvinte pe tema ”Portret în viitor: Europa” și te invităm ca jurat la Festivalul One World România! Ai ocazia să vezi în premieră cele mai noi filme documentare, să discuți cu regizorii, să votezi pentru cel mai bun film și să înmânezi premiul câștigătorului la festivitatea de închidere. Pentru mai multe detalii, citește, cu atenție, până la capăt.  

ONE WORLD ROMANIA este unul dintre puţinele festivaluri de film documentar din România şi singurul dedicat drepturilor omului. ONE WORLD a început în 1999 la Praga – la iniţiativa lui Vaclav Havel – şi s-a extins apoi în mai multe oraşe din întreaga lume. În Romania, festivalul este organizat anual, începând din 2008 și are ca scop sensibilizarea publicului românesc față de un număr de probleme acute locale și globale, precum și inițierea unor dezbateri necesare la nivelul societății, prin intermediul filmelor documentare.   Un aspect important al misiunii ONE WORLD ROMANIA este includerea în aceste dezbateri a vocilor celor mai tineri membri ai societății și asigurarea unei pluralități de opinii. În acest scop, One World Romania a inițiat un juriu de liceeni care, în fiecare an, decide filmul câștigător al Premiului Special.   Pentru a-și exprima dorința de a participa în juriu, toți elevii înscriși în clasele IX-XII sunt invitați să trimită pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 25 februarie 2016, un eseu liber de maximum 500 de cuvinte, pe marginea uneia sau mai multora din următoarele întrebări:   Ce înseamnă pentru tine stat/cetățean/cultură european(ă)? Care sunt valorile europene? Prin ce caracteristici ai defini un European, daca el există? Care e rolul frontierelor? Există diferențe între frontiere? Frontierele protejează mai mult decât exclud? Cum se vede din perspectiva ta exodul către Europa al refugiaților din Africa și Orientul Mijlociu? Ai încercat să te pui în locul lor? Peste un milion de refugiați au ajuns în Europa anul trecut: va schimba asta Europa așa cum o știm?  

Precizări

  1. Asociația One World Romania nu poate asigura cazarea în București pe durata festivalului și supravegherea membrilor înafara proiecțiilor.
  2. Propunerea de mai sus are în vedere un eseu liber în care sunteţi invitaţi să vă exercitaţi libertatea de opinie şi de expresie. Vă rugăm atașați eseului un paragraf separat despre relația cu filmul documentar și despre motivul pentru care sunteți interesați să faceți parte din juriu.
  3. Asociaţia One World Romania va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele câştigătorilor vor fi anunţate până la data de 7 martie 2016.
  4. Pentru acţiunea „JURIUL LICEENILOR”, participarea elevilor în juriu în perioada 21-27 martie se va face cu acordul şcolilor implicate și în parteneriat cu inspectoratele școlare.
  5. Asociația One World Romania va putea publica integral sau parţial textele trimise pentru alegerea juriului.
  6. Liceenii care vor face parte din juriu vor trebui să vizioneze şi să dezbată circa 10-12 filme propuse de organizatori pentru premiu în perioada 21-27 martie 2016.
  7. Membrii juriului vor înmâna premiul pe data de 27 martie 2016. La festivitatea de premiere, membrii juriului vor trebui să prezinte o motivaţie scrisă a acordării premiului.

Login